Charles Smith vokste opp rett utenfor Sacramento, California med en fransk far og en walisisk mor.

I ung alder, begynte han en lang reise og en endte opp i Danmark på grunn av en dansk jente. I ni år jobbet han som manager for en rekke rockeband samt laget Europa turneer for en rekke andre band. Akkurat som Satyricon musikeren Sigurd Wongraven, ble Charles Smith fasinert av vin på sine turneer. Og ”wining and dining” ble i følge ham selv en katalysator for den karrieren han har i dag. Nemlig som en av Washington States beste vinprodusenter.

Etter ni år i Danmark, flyttet han tilbake til USA. I 1999 åpnet han en vinbutikk i Seattle. På en reise samme året, møtte han en franskmann i den lille byen Walla Walla. De fant fort ut av at de hadde samme fasinasjon for Syrah druen. Charles Smith ble mer en hurtig overbevist om at det eneste riktige var å flytte til Walla Walla og lage sin egen vin. Så slapp han i 2001 sine første kasser med egen vin, nemlig 1999 årgangen av 1999 K Syrah. Siden har det gått slag i slag. I 2008 ble han utropt av Wine & Spirits magazine som «Best New Wineries of the Last Ten Years,» og «Winery of the Year» og i 2009 utropte «Food & Wine magazine» som årets vinprodusent i USA.

Casa Smith Cervo Barbera 2016. USA, Washington, Wahluke Slope. Pris kr. 299,- Poeng 91/100

Foto Vinmonopolet

Ny årgang. Drua er Barbarossa. Blårød på fargen. Nydelig duft av plommer, solbær med en anelse urter. Smaken er sjeldent bra. Den er fruktig, kompleks med mørke bær, kirsebær med elegante urter. Perfekt syre og sødme. En lang og god ettersmak. Det er vel ikke så mye mer man kan kreve av en vin enn dette. Forøvrig så passer den fint sammen med lam og vilt. En ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.