For noen dager siden, diskuterte jeg med en annen vinskribent. Han hevdet at Beaujolais har blitt veldig dyre og at man knapt finner en ok vin til under tohundre kroner. Og jeg sa meg enig.

Men så kom jeg til å tenke på Trénel som jeg smakte for to, tre år siden. Selv om de selvfølgelig har steget i pris i løpet av de tre siste årene så har de flere viner som er riktig bra til en helt ok pris.

Trénel

Huset Trénel ble grunnlagt av Claude-Henri Trénel i 1928. Takket være hans sønn, André Trénel har navnet Trénel blitt en førsteklasses produsent av Beaujolais.

I dag er det Hervé de Boissieu som driver Trénel Fils sammen med André Trénels barnebarn, Odile og Bruno Chambe. Hervé de Boissieu er kjent for sine kunnskap og evne til å smake og beslutte hvilke kvaliteter de skal kjøpe. Trénel driver i hovedsak som negociants og er derved fri til å kjøpe kun det beste.

Trénel Cuvée Rochebonne 2017. Frankrike, Burgund, Beaujolais. Pris kr. 156,90. Poeng 85/100

Drua er Gamay. En ung blårød farge. Fin duft av røde bær, frukt og hint av urter. Frisk og fruktig på smaken. Bra munnfølelse med en riktig godt balansert syre og sødme. En rund og fin ettersmak. Bruk den gjerne sammen med lyst kjøtt eller bare som kos. Meget bra kjøp.

Trénel Saint-Amour 2017. Frankrike, Burgund, Saint-Amour. Pris kr. 199,90 Poeng 89/100

Drua er Gamay. En klar ung rød farge. Frisk duft av røde bær, litt kirsebær og hint av urter. Smaken er fyldig, frisk og med en riktig god munnfølelse. En meget godt balansert syre og sødme. En mild tannin. Lang og god ettersmak. Passer meget bra sammen med lyst kjøtt. Virkelig verd prisen. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.