Charles Smith vokste opp rett utenfor Sacramento, California med en fransk far og en walisisk mor.

I ung alder, begynte han en lang reise og en endte opp i Danmark på grunn av en dansk jente. I ni år jobbet han som manager for en rekke rockeband samt laget Europa turneer for en rekke andre band. Akkurat som Satyricon musikeren Sigurd Wongraven, ble Charles Smith fasinert av vin på sine turneer. Og ”wining and dining” ble i følge ham selv en katalysator for den karrieren han har i dag. Nemlig som en av Washington States beste vinprodusenter.

Etter ni år i Danmark, flyttet han tilbake til USA. I 1999 åpnet han en vinbutikk i Seattle. På en reise samme året, møtte han en franskmann i den lille byen Walla Walla. De fant fort ut av at de hadde samme fasinasjon for Syrah druen. Charles Smith ble mer en hurtig overbevist om at det eneste riktige var å flytte til Walla Walla og lage sin egen vin. Så slapp han i 2001 sine første kasser med egen vin, nemlig 1999 årgangen av 1999 K Syrah. Siden har det gått slag i slag. I 2008 ble han utropt av Wine & Spirits magazine som «Best New Wineries of the Last Ten Years,» og «Winery of the Year» og i 2009 utropte «Food & Wine magazine» som årets vinprodusent i USA.

Charles Smith har blitt beskyldt for å være en ekstremt dyktig markedsfører av seg selv og sine viner. Som om det skulle være noe negativt, for man kan ikke komme utenom at han lager noen fantastiske viner.

Charles Smith Chateau Smith Cabernet Sauvignon 2016. . USA, Washington, Columbia Valley.Pris kr. 229,90  Poeng 88/100

Druene er Cabernet Sauvignon 82%, Petit Verdot 12%, Syrah 6%. Mørkerød farge. Sjenerøs duft av solbær med fine hint av tre. Stor, rund fylde på smak. Lever opp til duften med sine mørke bær. Frisk og har en godt balansert syre og sødme. Bra med tannin. God ettersmak. En vin som passer glimrende til oksekjøtt. Løp og kjøp.

Charles Smith Boom Boom Syrah 2016. USA, Washington, Columbia Valley. Pris kr. 199,90 Poeng: 87/100

Druene er Viognier 3%, Syrah 97%. Mørkerød farge med et lilla skjær. En intens duft av mørke bær med hint av krydder og bitte litt sjokolade. Smaken har stor fylde, bløt og rund. Lever riktig bra opp til duften med  godt balansert syre og sødme. Mild tannin. En riktig fin ettersmak. Vin som fungerer glimrende som både kose vin og til lam. Her er det masser av Syrah for pengene.

Charles Smith Velvet Devil Merlot 2016. USA, Washington, Columbia Valley. Pris kr. 164,90 Poeng 86/100

Her er det virkelig mye vin for pengene. Fin mørkerød farge. Lekker duft av røde bær, rått kjøtt, hint av urter og fat. Smaken lever opp til duften med en fløyels mjuk fylde, frisk og perfekt balansert syre og sødme. Bra tannin. En lang og god ettersmak. Vinen passer glimrende til lam men også som kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.