Foto Mas Thélème

Godt Drikke har tidligere fortalt om uvær som har herjet i vinmarkene i Pruzilly, Chasselas, Fuissé, Solutré og Chablis. Også Beaujolais har fått sin solide porsjon med uvær.

Og nå er den gal  igjen. Denne gangen i Pic Saint Loup i Languedoc. Sist uke ødela et kraftig haglvær over 2000 hektar med vinstokker. På femten minutter kunne vinbønder se på at månder med arbeide ble totalt utslettet. Mange av bøndene mistet opp til 80 prosent av druene som skulle høstes om noen få uker. Det gjelder blant annet Mas Thélème, som eies av Fabienne og Alain Bruguière. Her har uværet rasert nest inntil alt. Og hadde man ikke visst det var august, skulle man tro det var midvinter med hvit hagel og nakne vinstokker.

Hos flere av produsentene er ødeleggelsen så store at man også frykter for høsten i 2017. Men det som er helt sikkert, det blir ingen årgang 2016.

Kilde: Drinks Business

DEL
Forrige artikkelSvensk kräftskiva med øl og snaps.
Neste artikkelØl i rør.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here