I 1999 feiret man 650 års jubileum på Weingut Reichsgraf von Kesselstatt. Og det er smått utrolig at i alle disse årene har fokuset vært på å dyrke vin.

Det var kanskje denne kunnskapen om vin som gjorde familien til munnskjenker for Kurfürsten von Falkenstein på slutten av 1300 tallet? Det var også på Weingut Reichsgraf von Kesselstatt det ble plantet de første ”kvalitets druene” i Mosel, nemlig riesling. Og den eksakte datoen for dette var 3. januar 1789.

I 1978 ble gården overtatt av Günther Reh som utviklet gården og vinen videre og i dag er det hans datter Annegret Reh-Gartner som driver stedet. En kvinne med en fantastisk kunnskap og lidenskap for vin.

I dag så dyrkes det med lavt utbytte, moderne temperaturkontrollerte ståltanker og perfekt lagringstilstand. Noe som sikrer den gode kvaliteten på vinen. I dag så har hun 36 hektar vinmark og her dyrkes det utelukkende Riesling. For å gjenspeile jordsmonnet i vinen h og dyrker kun riesling. Og det er elegante, sylskarpe viner og så absolutt blant de aller beste i Mosel.

Reichsgraf von Kesselstatt Graacher Riesling Trocken 2014. Tyskland. Mosel. 89 poeng.

Graacher Riesling Trocken er en Ortswein hvilket betyr at den kommer fra vinmarker rundt landsbyen Graacher i hjertet av Moseldalen. Man kan sammenligne en  Ortswein med kvalitetene man finner i Burgunds Village vin. Den skal være typisk for området den kommer fra og gjenspeile jordsmonnet.

Fargen er gulgrønn. Fin duft av grønne epler, sitrus og hint av blomster. Smaken er helt fantastisk og gir virkelig valuta for pengene, med fin fylde og god friskhet. Her finner man epler, moden frukt og samme sitrus om i duften. Riktig bra balansert syre og sødme. God og lang ettersmak. Passer bra sammen med grillet fisk men også perfekt som ”sladre vin.” Løp og kjøp vin.

DEL
Forrige artikkelMussolini brød, Napoleonskake, Hitler vin og Cæsars salat.
Neste artikkelUkens Øl.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here