Vin fra Uruguay? Jo, den finnes og for de fleste av oss, er den relativt ukjent.

Uruguay er et lite vinland med cirka 9000 hektar vinmark og knapper napp 300 vingårder. Så det er kanskje ikke så rart at mange ikke har smakt vinene deres. Uruguay er delt inn i fem vinregioner. Sør, Sørvest, Sentrale delen, Nordvest samt Nord. Logisk, ikke sant? ”Nasjonaldruen” er den franske druen Tannat og for de hvite er det Sauvignon Blanc, Chardonnay og Albariño.

Det finnes fire vin fra Uruguay på vinmonopolet. Tre røde og en hvit. Og siden vi snart skal ha sommer, så testet Godt Drikke en hvit.

749401-1Garzón Albariño Varietal 2014. Uruguay. 87 poeng.

En vin laget på drua Albariño tilhører ikke vanligheten. Stort sett dyrkes den bare i Galicia i Spania og i det nordlige Portugal. Og i Uruguay da. Og det er slettes ingen dårlig ide at de gjør det, for det ble en riktig flott opplevelse. Fargen er lys gulgrønn. Riktig god duft av sitrus, vinbergsfersken og noe blomst. Smaken er frisk og fruktig. Man finner de samme smakene som i duften, med fersken, sitrus og blomst. Syre og sødme er virkelig bra balansert. En lang og fin ettersmak. En vin som vil gå perfekt sammen med skalldyr, men aller best sammen med varme sommerkvelder. Et meget godt kjøp!!

DEL
Forrige artikkelKulinarisk Akademi Grüner Veltliner 2015
Neste artikkelUkens Øl.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here