Ukens vin, er en libaneser. Godt Drikke har tidligere skrevet om Chateau Musar.

Vingården ble grunnlagt på 1800 talls slottet Mzar , nær landsbyen Ghazir, av franskmannen Gaston Hochar i 1930. Vingården eier ironisk nok ikke noen egne vinmarker, men får druene fra kontrakterte vinbønder i Bekaadalen. Forskjellen fra de tradisjonelle5892201-1 kooperativene, er at Chateau Musar selv beskjærer og driver markene. Pr dags dato, får de druer fra cirka, 130 hektar vinmark som ligger på rundt 1000 meters høyde.

I dag eies og drives vinhuset av hans sønner Serge og Ronald som igjen har fått med seg sine sønner Gaston, Marc og Ralph. Serge etablerte den særegne og betagende vinstilen huset er så kjent for mens den yngre vinmakeren Tareq Sakr gjennom de siste 15 årene har bidratt til å forfine den ytterligere.

Musar Jeune 2012. Libanon. Bekaadalen. 89 poeng.

Dette er lillebroren til Chateau Musar Red 2007 og 2008 som Godt Drikke har omtalt tidligere. Men den holder en fantastisk kvalitet. Dypt blårød farge. Virkelig fin duft av modne bær. Kanskje litt jord? Smaken er fyldig, masser av mørke bær. En utrolig godt balansert syre og sødme. Lang og nydelig ettersmak.  En ekte løp og kjøp vin. Her får man mye vin for pengene.

DEL
Forrige artikkelNyheter på polet 6. mai
Neste artikkelFem nye fra Mack. Tre glutenfri.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here