Ukens Vin.

0

En av de mer spennende vinmakerne i Italia, er Marinella Camerani.

En økologisk vinbonde fra Valpolicella. Hun eier og driver Corte Sant ’Alda og holder til like utenfor utenfor Classicosonen i Valpolicella og har vinmarker på mellom 200 og 400 meters høyde. Etter systematisk eksperimentering i vinmarkene har hun fra og med 2012-årgangen, biodynamisk sertifisering for alle sine vinmarker. Hennes signatur er tørre og elegante viner med en klar og ren fruktkarakter.

Valpolicella Ca ́Fiui 2014. Italia, Veneto, Valpolicella. 88 poeng.

Håndplukkede druer, spontangjæres i 40hl brukte eikefat hvor vinen får sin påfølgende modning i mellom 6 og 10 måneder.

Fargen er vakker, dyp rød. Duften er fruktig med fine hint av bær. Det første som slår en, er hvor strukturert vinen er. Det neste er den saftige opplevelsen med bær og noe jeg ikke helt klarer å definere. Men, noe som jeg opplever som positivt. Den tørre smaken er virkelig godt balansert mot sødmen i vinen og den lange ettersmaken nesten roper, mer, mer. Jeg vil nok bruke den til fugl eller lyst kjøtt. Vinen er drikkemoden nå. Men, jeg skulle gjerne ha smakt den om to, tre år- det finnes mye potensiale i den til lagring.

DEL
Forrige artikkelCanadas eldste øl.
Neste artikkelØl, sunnhet og EU-domstolen.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here