Ukens Vin.

0

Ukens vin er en sjeldent god opplevelse.

I 11 generasjoner har de dyrket vin på Weingut Peter Jakob Kühn i Oestrich-Winkel i Rheingau. Så det var et stort steg for en familie som har produsert vin på en tradisjonell måte i 11 generasjoner, da de i 2004 lot seg sertifisere  som en økologisk og biodynamisk, vingård. Ikke bare risikerte de sitt eget levebrød, men de risikerte også en lang tradisjon. Men, det var også gjennom deres filosofi og vissheten om at kvalitet og bærekraft er uatskillelige, at vingården har eksistert igjennom århundrer. Og det er nettopp kvalitet og levedyktighet, som kjennetegner vinene fra gården.

Vingården er fortsatt medlem av Verband Deutscher Prädikatsweingüter (VDP), men også den internasjonale foreningen for biodynamiske vinbønder, „La Renaissance des Appellations“.

ce2cbda158Og det er akkurat en slik vin som

Kühn Oestrich Lenchen Riesling Kabinett 2013 er. 90 poeng.

En elegant strågul farge. Duften er full av opplevelser i seg selv, med sitrus, epler og noe mineraler. Smaken lever virkelig bra opp til duften med en fantastisk balanse mellom syre og sødme. En virkelig lang og god ettersmak. En vin som kan brukes sammen med lyst kjøtt eller ost. Også en vin som kan nytes på terrassen sene sommerkvelder. Meget godt kjøp.

Vil du vite mer om vingården og filosofien, kan du lese mer om den her.

DEL
Forrige artikkelEt knippe gode riesling viner.
Neste artikkelDen gode fast food.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here