Ukens Vin.

0

Domaine du Jonicer ble sertifisert økologisk i år 2000 og i 2011 ble de 31 ha. vinmark, biodynamisk.

Siden 1989 har Marine Roussel drevet familiegården og hennes mål har vært å få frem den enkelt druetypes karakter og potensial i de unike vinmarkene. Og man må si hun har lykkes til de grader med å få frem intensiteten og kompleksiteten i druene som igjen gjenspeiles i vinene.

L’O de Joncier 2013. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 189,90 Poeng 90/100

Her er druene Cinsault 2%, Carignan 3% og hoved druen med Grenache, 95%. Mørkerød på fargen, god duft av mørke bær og små hint av urter og bitte litt jord. Smaken er frisk, rund og en god fylde på smaken. Her finner man både røde og mørke bær. Alt i sammen med en perfekt syre og sødme. Mjuke tanniner. En fin ettersmak. En vin jeg gjerne vil bruke til vilt eller kos. En ekte løp og kjøp vin.

DEL
Forrige artikkelJura, det glemte vindistriktet?
Neste artikkelUkens Øl
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here