Ukens vin kommer fra Côtes du Rhône, nærmere bestemt fra  cru´en, Lirac.

Familien Roussel under ledelse av Pierre, har produsert vin på Domaine du Jonicer siden 1964. Da datteren Marine Roussel og hennes mann overtok driften og gården i 1989, var de opptatt av å drive økologisk og senere også biodynamisk. Dette for blant annet å fremheve hver enkelt druetypes karakter og potensial i de unike vinmarkene. Intensiteten og kompleksiteten i druene gjenspeiles i vinene. Eiendommen består i dag av 32 ha vinmarker, som ligger formet i gamle terrasser på rullesteiner “galets roulés”. Avlingene er lave på mellom 12 og 30 hl/ha, (tillatt avling er 40 hl/ha. En og alene for å få frem bedre kvalitet på druene.

Joncier Lirac Le Classique 2013. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 249,80 Poeng 90/100

Druene er Grenache 30%, Syrah 60%, Cinsault 5%, Carignan 5%. Alle håndplukket og 100% avstilket. Vinen er spontangjæret og lagres etter gjæring i sementtanker som er bygget ned i undergrunnen for å få den mest naturlige gjæring før den tappes på flaske.

La meg bare si det først som sist. Her er vær dråpe verd pengene. Dyp rød farge. Lekker duft med mørke bær og små hint av urter. Her er også det lille udefinerbare som gir ennå et lag på duften. Smaken er frisk, fruktig med en perfekt fylde. Perfekt syre og sødme med bra tannin. Lang og god ettersmak. En vin som går fint sammen med vilt og lam. En ekte løp og kjøp vin.

DEL
Forrige artikkelChristoph Hoch Kalkspitz, en perlende Østerriker som er verd pengene.
Neste artikkelUkens Øl.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here