Jeg blir aldri riktig ferdig med Reichsgraf von Kesselstatt fra Mosel og deres over 660 år lang historie og viner.

Alle vinmarker er familieeide og fokuset har alltid vært i vinmarken. Lavt utbytte, moderne temperaturkontrollerte ståltanker og perfekt lagringstilstand sikrer topp kvalitet i hver flaske. Vinmarkene deres utgjør 36 ha, etter tyske forhold er det virkelig stort, og her dyrkes det utelukkende Riesling. For å kunne gjenspeile jordsmonnet i vinen, holdes som sakt utbytte lavt, rundt 30ha/hl i snitt og minst mulig påvirkning etter innhøsting. Blant annet bruker de aldri kultivert gjær da dette forandrer smaken på vinen. Det er kanskje ikke uten grunn, at de betraktes som en av Tyskland og Mosels beste produsenter.

Reichsgraf von Kesselstatt Nies’chen GG 2009. Tyskland, Mosel. Pris kr. 389,90 Poeng: 90/100

En vakker gyllen farge. Duften er en greve verdig med frukt, fersken og sitrus. Virkelig god munnfølelse med sitrus, frukt, bær og en nest inntil perfekt balanse mellom syre og sødme. Vinen har en friskhet som følger den fra begynnelsen til langt ut i ettersmaken som er en nytelse i seg selv. Passer riktig bra sammen med lyst kjøtt og kos. Rent faktisk synes jeg dette er vårens og sommerens virkelige kosevin. Meget bra kjøp.

Vinen kan oppleves på Tromsø Øl- og Vinfestival. Billetter finner du her.

DEL
Forrige artikkel92 poeng til E. Michel Premier Cru Extra Brut.
Neste artikkelUkens Øl.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here