Om noen hadde fortalt meg at noen av verdens beste rødviner skulle dyrkes på Sicilia den gangen jeg fikk interesse for vin, ville jeg trodd vedkommende hadde gått av skaftet.

Men tidene skifter og Sicilia fikk Arianna Occhipinti. Hun er en av de spennende, unge vinprodusentene som har kommet frem de siste årene. En av de som virkelig tørr å gå helt sine egne veier. Og det med stor suksess. Så stor suksess at hennes naturviner er kjent over hele verden.

Occhipinti Il Frappato 2014. Italia, Sicilia. 90 poeng. Pris kr. 299,90

En klar, lys rubinrød farge. En god duft av jordbær og en anelse fersken. Smaken lever opp til duften med sin flotte fylde, røde bær, sin fruktighet og godt balansert syre. Lang og god ettersmak. Passer sammen med lam og storfe. Et virkelig godt kjøp.

DEL
Forrige artikkelFire rødvin som varmer sjela.
Neste artikkelUkens Øl
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here