I sju generasjoner har familien Gendrier eid og driftet Domaine des Huards i franske Loire.

Den 35 ha. store gården, har siden 1998 blitt drevet biodynamisk av Jocelyne & Michel Gendrier og de produserer cirka 200.000 flasker vin. Og det er noen spennende viner de lager. De er vel mest kjent for sine hvite viner, laget på den relativt ukjente druen Romorantin. Forøvrig en drue som Frans den første hadde med seg fra Burgund til Loire i 1519. I dag finner man vel druen stort sett bare i Cour-Cheverny og er den eneste tillatte druen i AOC Cour-Cheverny. Men det er ikke det samme som at ikke familien Gendrier ikke kan lage rødvin. For det kan de så til de grader.

Huards Cheverny Envol 2013. Frankrike, Loire 90 poeng.

Vinen er laget på 50% Gamay, 40% Pinot Noir og 10% Cabernet Franc og har en vakker rød farge. God duft av røde bær, hint av blomst og urter. Smaken lever virkelig opp til duften og er saftig og fruktig. God munnfølelse. Tett på det perfekte balansert mellom syre og sødme. Lang og god ettersmak. Vinen passer glimrende til grillet lyst kjøtt og til sene netter sammen med gode venner.

DEL
Forrige artikkelHva er årgangsviner?
Neste artikkelUkens Øl.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here