Det er første mai, og snøen laver ned her I Tromsø.

Men allikevel så er det håp om vår og solskinnsdager med rosévin. Derfor, med håp om vår, så er ukens rimelige viner egnet rosévinen.

Villabella Bardolino Chiaretto Classico Rosé 2015 Italia, Veneto, Bardolino. Pris kr. 130,- Poeng: 87/100

Jeg blir aldri trøtt på Villabella. Heller ikke rosévinen. Lyserosa farge, Nydelig frisk duft av epler, sitrus og bær. Smaken er behagelig og frisk. God munnfølelse, bra balansert syre og sødme. Fine bærtoner i ettersmaken. Passer bra til salater og andre letter retter. Aller best til kos. Løp og kjøp.

Leitz Rheingau Pinot Noir Rose 2015. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 139,90 Poeng: 87/100

Lys rosa på fargen. Virkelig bra dufter av røde bær, sitrus og elegante blomster toner. Smaken har en lett sødme med bra syre. Frisk og lett, riktig god ettersmak. Passer glimrende til lyst kjøtt og ikke minst på terassen. Kanskje vårens beste rosévin? Meget bra kjøp.

Ch. de la Greffière Mâcon Rosé 2016. Frankrike, Burgund. Pris kr. 149,90 Poeng 86/100

Lys rosa på fargen. Duft av villjordbær med fint hint av blomster. En god fruktig smak, med riktig god syre og sødme. Lang og fin ettersmak med en anelse fersken. Passer til den lette sommermaten, men minst like bra til å ønske våren velkommen. Meget bra kjøp.

 

DEL
Forrige artikkelHva smaker man på vinfestivalen?
Neste artikkelTo bra musserende vin fra Italia.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here