Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen. Det beste ølet om sommeren er hveteøl. Og har man lyst til å prøve originalen, så er det Weihenstephaner Hefe Weissbier som gjelder.

1156Bayerische Staaatsbrauerei Weihenstephan i Freising er verdens eldste bryggeri med sine snart 1000 år på baken. Opprinnelig var det drevet av benediktinermunker, før det  ble kongelig statlig brygghus. I dag er det et statlig foretak, eid av delstaten Bayern. Weihenstephan har i lange tider vært et Mekka hvor andre bryggere har kommet for å lære. I dag skjer det ved at Wissenschaftszentrum Weihenstephan der Technischen Universität München, er lokalisert her med sin bryggerutdannelse. En bryggeriutdannelse som blir betraktet som verdens beste. Ikke er de bare verdens eldste bryggeri, verdens beste bryggeriutdannelse. Men de er også alt hveteøls moder. Med sin enestående hveteøls-gjærstamme, som også konkurrentene bruker, brygger de noe av verdens beste hveteøl- så liker du originalen, er det denne du skal prøve:

Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Vakker gyllen og noe uklar farge. Et flott hvitt skum. En elegant duft, med litt krydder, sommervarm hvete og et fint hint av humle. Og dette fine hintet av humlebiiterheten går igjen i smaken sammen med sitrus, litt krydder og en god ettersmak. Selv om jeg har smakt en rekke forskjellige hveteøl, er dette fortsatt min absolutte favoritt.

 

DEL
Forrige artikkelVinsmaking med venner.
Neste artikkelVisdomsord om øl.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here