Ukens Øl er en hyllest til Agatha Christies romandetektiv Hercule Poirot.

Agatha Christie skrev over 30 romaner og 50 noveller om Hercule Poirot og er vel en av de meste berømte detektivene i litteraturhistorien.
Hyllesten er det det belgiske bryggeriet Brasserie des Légendes som står for. Navnet på bryggeriet ble skapt etter at Brasserie des Géants overtok Brasserie Ellezelloise i 2006 og ordet Légendes er basert på lokal folklore. Og at den erkebritiske Agatha Christie har klart å skape en erkebelgisk figur som blir lokal folklore, er et eventyr i seg selv. Og det er ølet også.

Brasserie des Légendes – Hercule Stout. Belgia. Pris kr. 69,90

Dette er ikke et hvilket som helst øl, men en helt fantastisk imperial stout. Med en flott mørk, mørk gylden farge, lavt brunt skum. Lekker duft av kaffe, sjokolade og noe malt. Smaken lever virkelig opp til duften med sin kaffe, sjokolade og malt. Fin sødme som balanseres bra av en viss bitterhet. God og lang ettersmak. Et øl for dessert, sjokolade og stille meditasjon. Meget bra kjøp.

DEL
Forrige artikkelUkens Vin.
Neste artikkelSmaking av Faustino fra 2016 til 1964.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here