Barley wine har som regel et veldig høyt alkoholinnhold på mellom 8 og 12 volumprosent. Det er det høye alkoholinnholdet som gjør at det kalles «vin», men fordi det er laget av malt og ikke av druer, er det øl.

Det er to typer barley wine. Delvis den amerikanske som vanligvis er mer humla og bitter samt har en rav eller lys brun farge. Den engelske varianten er vanligvis mindre bitter og mindre fuktig, men kan variere i farger fra gyldenrød til nesten helt svart.

Valkyrians Välkomst Barleywine. Sverige, Gotland, Visby. Pris kr. 109,80

En barley wine som har blitt fatlagret i to år på sauternfat. Flott rødbrun farge. En fin, litt lett duft av malt, honning og tørket frukt. Med andre ord, en litt lettere og mer elegant enn det barley wine bruker å være. Smaken er mjuk og fløyelsaktig. Riktig god smak av honning, urter, aprikos med et fint hint av eikefat. En lang, litt vinøs, ettersmak. Passer glimrende til aperitiff, kos og forundret ettertanke. Meget bra kjøp.

DEL
Forrige artikkelUkens Vin.
Neste artikkelNoen Bordeauxviner til menneskepenger.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here