Ukens Øl.

0
Nordlys Svalbard

Det starter som en vill idé i 2007 da ekteparet Anne Grete og Robert Johansen ville etablere et mikrobryggeri på Svalbard.

Som alt annet som omhandler alkohol og nyskapning, fikk de selvfølgelig avslag på søknaden om tillatelse til å brygge. Og etter en rekke avslag på sine søknader, besluttet Anne Grete og Robert Johansen seg for å få endret loven av 1928 som forbyr tilvirkning av alkohol på Svalbard. Den 1. Juli 2014 hadde de vunnet og fått gehør for sine ville ide og en ny lov om tilvirkning av alkohol på Svalbard ble vedtatt av Stortinget. Og i august 2015 ble verdens nordligste øl tappet.

Svalbard Bryggeri Spitsbergen Stout Norge, Svalbard. Pris kr. 59,- 33cl. 

En disete brunsvart farge med et høyt beige skum. Bra duft av røstet malt, sjokolade og en anelse kaffe. En nydelig duft etter min mening. Smaken er en anelse over på den søte siden, med en mjuk munnfølelse. Lever fint opp til duften med sin røstet malt, sjokolade og hint av kaffe. Bra balanse mellom sødme og bitterhet. Nydelig ettersmak. Passer bra sammen med kos og mørk sjokolade. Meget bra kjøp.

DEL
Forrige artikkelUkens Vin.
Neste artikkelValquejigoso V2, en vin av de sjeldne.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here