Tre øl, to gode og en kjedelig.

0

 

Godt Drikke har testet tre øl. To fra Austmann og en amerikaner fra Goose Island.

3Goose Island 312 Urban Wheat.

Dette var egentlig en skuffelse. Fargen er lyst gul, et lyst skum. Duften har litt nellik men mest toner av brød. Smaken er ren men lite hvete-øl smak. Noe krydder, humle og malt. Ølet er bra balansert med rimelig munnfølelse. Kort ettersmak. Jeg kan ikke tro at alle urbane mennesker er like kjedelig som dette urbane hvete-ølet.

De neste to øl som ble smakt på, er trøndere. Kanskje ikke så urbane, selv om Austmann Bryggeri holder til i Trondheim.

5Austmann Utpå witbier.

En fin gyllen farge. Flott lyst skum. Jeg må innrømme at jeg ble litt svak for duften av sitrus og gress. Smaken følger duften. Med litt ingefær og fine toner av hvete og en god fruktig slutt. Lett å drikke og god og nyte.

6Austmann Onkel I Amerika IPA

Ølet er brygget på Centennial- og Cascade humle, så her er det virkelig velkommen ut i blomstereng. Fargen er uklar gylden. Nesten lys rav. Nesa blir kilt av gress, blomster, frukt og humle. Det kan vel nesten ikke dufte mer høysommer enn dette. Smaken følger duften samt at den har en god bitterhet, fin krydder og en lang og god ettersmak. Om man skal drikke en enkelt øl en sensommerkveld, er dette ølen.

Foto: Geir-Inge Buschmann. Berg, Tromsø.

DEL
Forrige artikkelBasilikagrillede Jomfruhummer og vin fra New Zealand.
Neste artikkelNorsk Rødvin er snart historie.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here