En av mytene om rosévin er at det er en blanding av rød og hvitvin. Noe det selvfølgelig ikke er.

Akkurat som med rødvin, kommer fargen på vinen fra skallet på de blå druene. Forskjellen er at skallet fjernes relativt hurtig. Også beveger rosévinen seg over i hvitvinens verden, for den fremstilles på samme måte.

Med noen få unntak , har ikke rosévinen noe særlig lagringspotensiale. Vinen bør drikkes så hurtig som mulig etter tapping. Når frukten er frisk og syra fortsatt er litt vill og spenstig.

Selvfølgelig kan man bruke rosévin til mat, men, for meg er det sommerkveldvinen for nytelse og jordbær.

En av sommerens beste roséviner er fra Veneto, Italia.  Cavalchina Bardolino Chiaretto 2012. Vinen har en  fin lys rosa farge med en lett sommerlig duft. Smaken har en fin, fruktig start med en fin syre og frukt. For meg er dette den perfekte drikkevinen, men passer også kanskje til salater.

Dette er etter min mening sommerens beste rosévin og vel verdt og nyte på terrassen sammen med gode venner.

Varenummer:56037Utvalg:Basisutvalg, kategori 6

Pris 188,90

 

DEL
Forrige artikkelEspresso-is og porter.
Neste artikkelDen farlig gode fisken.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here