Foto: KB

En av de mest underkjente druene i Tyskland er Slivaner. Kanskje først og fremst for at den ble brukt i Liebfraumilch. Og det er synd.

I Tyskland begynte man å bruke Silvaner på 1700 tallet. Begynnelsen ble den kalt «østerrikerne» da man mener at det var derfra den kom. Første gangen man bevisst plantet Silvaner var 10 april 1659 I Castell. Riktig svung på produksjonen ble det først 1665 da abbeden av Kloster Ebrach besluttet at man skulle sette druene på Würzburg Stein. Men det store 350års jubileet ble feiret 2009.

Fram til 1970 tallet var 30% av de tyske vinmarkene beplantet med Silvaner, men siden det har antall vinmarker med drua falt kraftig.

Renessanse.

De siste årene har den igjen begynt å få en renessanse, da først og fremst gjennom de organiske og økologiske vinbøndene som bruker den flittig.  Selv om drua er lett å dyrke, så er den desto vanskeligere i kjelleren å få bra vin ut. Men de vinbøndene som lykkes, ja de får frem noe av det beste som finnes av tysk hvitvin. Ofte lette, elegante viner som er en nytelse.

Ved en stor vinsmaking ved Bingen Vinothek i Rheinhessen, hadde Godt Drikke gleden av å være tilstede. En smaking som kommes tilbake til en av de første dagene.

DEL
Forrige artikkelLitt om sekt… tyskernes musserende vin.
Neste artikkelWeingut Peter Jakob Kühn. En sjeldent bra opplevelse.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here