Norsk malt til norsk øl.

0

EN GLADSAK FOR NORSKE ØLBRYGGERE.

Med flere mikrobryggerier i Norge, kommer også forskningen på ølbrygging i gang.I følge norsklandbruk.no, har Bioforsk sammen med en rekke mikrobryggerier, satt i gang noe de kaller ”Smaken av norsk øl”. Et forskningsprosjekt som går ut på å prøve ut gamle lokale kornsorter til malting sammen med norsk humle og urter.

I følge Ragnar Eltun, forsknings- og avdelingsleder ved Bioforsk Øst Løken i Valdres, så er det økende interesse for øl med lokal tilknytning, smak og historie. Og nå bygges det det et eget malteri ved forskningsstasjonen i Valdres, samt at de har et samarbeide med Valdres Gardsbryggeri.  Kapasiteten blir vel 300 kilo per malting, og partiene skal brukes til prøvebrygging ved bryggeriene som deltar i prosjektet.

I dag så importerer de fleste norske bryggerier malt fra Storbritannia, Tyskland og Danmark. Men, det skal det forhåpentligvis bli en endring på nå.

 

DEL
Forrige artikkelPinnekjøtt og stappe.
Neste artikkelHva er et mikrobryggeri?

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here