Det er egentlig litt utrolig at bare noen få mil fra Afrikas kyst, dyrkes noen av Spanias beste viner.

At man kan dyrke vin på den svarte vulkanøya, er nesten et eventyr i seg selv. Druene dyrkes i koniske hull, som regel gravd ut med spade, som gjør at stokkene kommer til jorden under det tykke askelaget fra vulkanene. Dybde og bredde på hullene variere i forhold til tykkelsen på asken, noen steder er hullene over tre meter dype.

Volcanic Malvasia er en av verdens eldste vindruesorter og betraktes som den lokale drua på Lanzarote. Og en som klarer å få frem det beste fra den drua, er Germán López Figueras, som overtok gården i 1979.

Malpei Malvasia Volcanica 2015. Spania, Lanzarote. Pris kr. 189,90 Poeng 90/100

Gulgrønn på fargen. Spennende duft av frukt, røyk og noe udefinerbart. Smaken er fyldig, bra frukt og en virkelig bra balansert syre og sødme. Frisk smak. Bra ettersmak. En vin som passer riktig bra sammen med fiskeretter. Meget bra kjøp.

DEL
Forrige artikkelMin topp ti liste over Norges beste øl…
Neste artikkelUkens vin.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here