Alt kan grilles. I alle fall nesten.

For en stund siden fant jeg en oppskrift på grillet vannmelon. Og tro det eller ei, grillet vannmelon er forbasket godt! Bare en viktig sak når man griller melon, ikke la den ligge så lenge at den faller sammen.

Ingredienser

  • 4 porsjoner
  • ½ stk vannmelon
  • 2 ss sesamfrø
  • 50 g fetaost
  • ½ dl balsamicokrem eller etter smak
  • små blader fra sitronmelisse som pynt

89f7081f-a837-41b6-a4db-ea1efd6e64bfSkjær vannmelonen opp i passe store skiver – Sånn cirka 1 cm. tykke. Legg vannmelonskivene på grillen og la de ligge til de har fått tydelige grillriller (4-5 minutter på hver side). Pass på at de ikke ligger så lenge at fruktkjøttet «faller sammen» og blir grått.Anrett skivene på et serveringsfat og strø over smuler av fetaost og sesamfrø.Sprøyt over balsamicokrem til slutt. Det blir en fantastisk kombinasjon av syre og sødme som passer virkelig bra sammen.

Til dette vil jeg drikke en sukkerfri prosecco. La Tordera Otreval Valdobbiadene Prosecco Superiore Uten sukker Italia, Veneto, Valdobbiadene 86 poeng.

Kilde og foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt.

 

DEL
Forrige artikkelTour de France vinen.
Neste artikkelNorgespremiere på kortfilmen “The Struggle of Libations“ her.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here