Om du trodde at du måtte ta opp et mindre banklån for å kjøpe bra viner fra Bordeaux, så tar du feil.

Beviset er vinene fra Château Dudon. Vin som er produsert av den anerkjente vinmannen og eieren av Château Dudon, Jean Merlaut.

Château Dudon Reserve de la Cave 2004. Frankrike, Bordeaux Pris kr. 175. Poeng 90/100

Mørkerød med et brunt skjær på fargen. Duften er som en liten himmel med mørke bær og lær. Rund og frisk på smak med samme mørke bær som i duften. Riktig bra balansert syre og sødme, elegant tannin. Lang og fin ettersmak. En vin som kan brukes både til lam og sammen med gode venner. Normalt skulle man betale et par hundrelapper til for en tilsvarende vin fra Bordeaux, så løp og kjøp.

Château Dudon 2008. Frankrike, Bordeaux. Pris kr. 155,00 Poeng 88/100

Mørkerød farge med en liten brun kant. Meget bra duft av mørke bær, urter og en anelse fat. Smaken er moden med god fylde. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. Fin tannin. Samme bær og urter som i duften. God ettersmak. Passer bra sammen med vilt og lam.  Her er det utrolig mye Bordeaux vin for pengene. Løp og kjøp.

DEL
Forrige artikkelJuleølet fra Vinmonopolet, del 1.
Neste artikkelUkens rimelige viner.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here