Det har vært en del spørsmål om glutenfri øl. Og de neste par ukene vil Godt Drikke se på noen av de alternativene som finnes av glutenfri øl.

Siden Mack er mitt lokale bryggeri, begynner vi i Tromsø.
Allerede sist år, lanserte Mack en serie med glutenfrie øl. Det er tre eksisterende øl som de har gjort glutenfrie ved hjelp av et enzym som tilsettesmot slutten av bryggetiden og som bryter ned glutenproteinene. Smaken skiller seg ikke så voldsomt ut fra originalene.

Mack Lite Glutenfri,

Mack Lite er lettvarianten av Mack Pilsner. Det er brygget med mindre malt enn Mack Pilsner og har derfor et lavere kaloriinnhold. Mack Lite har 70% færre karbohydrater og 30% mindre kalorier enn originalen. Personlig synes jeg at lite varianten er litt tam på smak i forhold til Mack Pils, men et helt greit øl som fungerer bra som tørsteslukker og fiskeretter, lyst kjøtt, salte retter, smaksrike og sterke retter, lette oster.

Isbjørn Lite Glutenfri

Isbjørn ble relansert for noen få år siden og kjapt ble det en av det norske folkets favoritt som sommerøl i følge en sommerøltest som Dagbladet gjorde. Lite varianten mangler litt av fylden fra Isbjørn, men har en fin gul pilsnerfarge, god duft av humle og noe malt. Smaken er ikke helt som Isbjørn, men tett på. Passer bra som sommerøl. Drikkes gjerne til fiskeretter, lette oster, lyst kjøtt, spekemat og sterk mat.

Freeze Glutenfri.

Dette mener jeg er det eneste alkoholfrie glutenfri ølet på markedet. Freeze er et greit alternativ for den som vil ha et alkoholfritt og glutenfri øl.
De glutenfrie produktene til Mack kan kjøpes i de fleste supermarkeder i Norge

DEL
Forrige artikkelFire gode fra Franco Francesco i Piemonte.
Neste artikkelMin topp ti liste over Norges beste øl…

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here