I Düsseldorf drikker man Altbier.

Altbier er ikke gammelt øl. Heller ikke betyr det at ølet har vært lagret lenge.

Tvert imot. Lagring og gjæringsprosessen av altbier tar mye kortere tid enn med pils eller andre typer lagerøl. Gammelt betyr i sammenheng med Altbier, er at det er en gammel bryggeform. Med andre ord, et overgjæret øl. I gamledager, i tiden før man hadde kjøleaggregater, ble overgjæret øl gjæret i rumtemperatur. Altså et sted mellom 20-24 grader. Undergjæret øl derimot blir gjæret på 4-7°C. Etter uviklingen av undergjæret øl, så begynte det meste av Tyskland å brygge lager og pils, mens man i Bayern og in Nordrhein-Westfalen, fortsatt elsket sine gamle ølsorter som Hveteøl, Kölsch og Altbier.

Altbier finner man i Düsseldorf. Og det har eksistert en evig ”krig” mellom Kölsch byen Køln og Alitbier byen Düsseldorf hvilket øl som er best, mest elegant og hvilket øl som har den beste historien. Og det var et slag i tryne på innbyggerne i Düsseldorf da Kölsch fikk en regional beskyttelse mens Altbier kunne brygges av hvem som helst. Til og med folk utenfor byen kunne brygge Altbier.

Altbier kan brygges på mange ulike måter. Man kan bruke forskjellige maltsorter og man kan bruke mye eller lite humle. Men klassikern er brygget på mørk malt og med begrenset humle.

Akkurat som med Kölsch, så skal altbier drikkes av rette glass på 0,20 cl. Og som alt annet overgjæret øl, så skal det ikke serveres for kalt. Derfor sier man at det lille glasset er perfekt, for man kan varme ølet med handen og

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.