Den peruanske piscoen, er den nye trenden på diverse barer rundt i verden.

Brennevinet er i slekt med grappa, hefebrandt og andre produkter destillert på vin. For å få en så ren, fruktig og aromatisk pisco som mulig, avstilkes druene før pressing og vinen gjæres tørr. Reglene for hvilke druer og lagring, er rimelig strenge. Verken vann eller sukker er lovlige tilsetninger for å justere smaken og styrken på brennevinet. Det er heller ikke tillatt med eiketønner under modningen. En lagring som skal vare i minst 3 måneder men i nøytrale tanker av glass eller stål.

Tacama Demonio de los Andes Pisco Italia. Peru, Ica. Pris kr. 455,30

Kan man si at fargen er blank? Uansett så er den det. En dempet, men frisk duft av frukt med hint av anis, blomst og litt krydder. Smaken er forunderlig fruktig med samme frukt og krydder som i duften samt noe sitrus. Fin ettersmak. Pisco bruks til cocktailer og shots.

 

Den mest kjente cocktailen med Pisco, er Pisco Sour, som består av 4 deler pisco, 2 deler ferskpresset sitron eller lime samt en del sukkerlake. Den shakes med is samt en ½ eggehvite. Siles og kan toppes med litt bitter. Glasset dekoreres med sukker eller salt på kanten. Alt etter personlig smak. En annen populær drink er Piscola. En blanding av Coca Cola og Pisco. Et bra alternativ til rum og cola.

 

DEL
Forrige artikkelKung Fu Girl Riesling. En vin verd pengene.
Neste artikkelEt italiensk øl utenom det vanlige.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here