85 kilometer fylt med livsglede, vin-nytelse, god stemning og gourmetmat i druens tegn langs den tyske vinruten fra Schweigen-Rechtenbach til Bockenheim gjennom Pfalz.

Pfalz og vin – en skikkelig god kombinasjon! I dette druehavet, som er Tysklands nest største vindyrkningsområde, står vinrankene så tett at de kan hviske til hverandre. Vinelskere valfarter til det solrike Pfalz. Gourmeter, kunstelskere og livsnytere hengir seg også gjerne til vinrutens sjarm, ikke minst fordi man her forstår kunsten å nyte livet, for eksempel på de mange muntre vinfestene. En av disse er det berømte Dürkheimer Wurstmarkt, verdens største vinfest, som i år går av stabelen 8.-12. og 15.-18. september.

Vinsmaking hos vinbønder i Pfalz er en garanti for flotte, lærerike vinopplevelser. Men man bør heller ikke gå glipp av det rustikke pfalziske kjøkken, eller verdens største vinfat i Bad Dürkheim.

Ruten går gjennom et vakkert landskap med tallrike borger og slott, levninger fra romerske bosettelser, småbyer og vinlandsbyer (mange over 1000 år gamle), mange romantiske kroer, museer og historiske skueplasser. Og hvis man ikke får nok av vinruten, kan man jo alltids ta turen en gang til i motsatt retning.

Fra mars til desember finner befolkningen i Pfalz mange anledninger til å feire og hylle vinen sin. Men det er spesielt før og etter høstingen, fra juni til september, at Pfalz-området har mange vinfester. Vindyrkerne åpner gårdsplassene sine, og her kan man nyte et glass vin ute i sola, omgitt av sjarmerende bindingsverkshus og eksotiske fikentrær, appelsintrær og oleanderbusker som vokser i det milde klimaet.

En spesialitet er den nye vinen som kalles «Federweißer» og som bare serveres i november, etter høstingen. Vinen er søt og musserende, og hvis den spises sammen med et stykke av den tradisjonelle, mektige «Zwiebelkuchen» eller på godt norsk «Løkkake,» åpner det seg en ny verden av smaker.

For at man ikke skal gå glipp av en eneste av de mange flotte vinfestene i vinlandet Pfalz, blir det utgitt en årlig kalender. Kalenderen for 2017 kan lastes ned her.

Kilde: Pressemelding.

DEL
Forrige artikkelFaustino I Gran Reserva 2005, en drøm fra Rioja.
Neste artikkelNoen Nøisomme butikkøl…

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

2 KOMMENTARER

  1. Er det Haardt på bildet? var der i fjor. Dro også over fra Schweigen til Alsace. Besøkte 8 vingårder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here