En flaske champagne fra 1915 gikk under hammeren for én million kroner på Sotheby’s i New York i går, og er kun en av fire 1915-flasker igjen i kjelleren hos produsenten Krug, skriver NTB.

En av grunnen til at prisen blir så høy på champagne fra denne tidsperioden, er at under første verdenskrig var champagnes hovedstad Reims under konstant artilleribombardement i 1151 dager. Fra September 1914 til 11. November 1918. I og med at de fleste menn var ved fronten, ble innhøstingen foretatt av kvinner og barn. Med de følger at produksjonen var lav i denne perioden.

Det er tidligere blitt solgt champagne fra denne perioden på auksjonshuset Sotheby’s. I 2013 ble det solgt to flasker Moet & Chandon 1914 for 25.000 £ og i 2014 ble det solgt en Pol Roger 1914 for £5.640.

Så om du har lyst til å være med på auksjonsmoroa om champagne fra tidlige årganger, husk den store lommeboka.

DEL
Forrige artikkelUkens Øl
Neste artikkelMedoc, stedet med de store vinene.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here