I Selma Lagerlöfs roman Gösta Berlings saga, sier en av de berusede kavalerne ”led meg til punch bålen, ”

I dag ville han vært en av de unge mennene som skaper seg i baren. Mer om det senere.

Musserende vin er som poteten. Den kan brukes til alt. Uansett om det er som aperitiff , til forrett, hovedrett eller dessert. Du kan drikke den sammen med venner i godt lag med muntre, trist eller alvorlige samtaler. Eller som en gjennomgående vin til absolutt alt en hel kveld.

Champagne Palmer Brut Reserve NNKeiseren over alle musserende vin, er selvfølgelig champagne. Ikke bare for at den er så mye bedre enn annen musserende vin, eller for at prisen på en flaske ofte kan være urimelig høy. Nei, den er på toppen av pyramiden på grunn av sine tradisjoner og historie. Den er på toppen av pyramiden på grunn av alt den representerer av image, stil og klasse. Og med klasse mener jeg ikke de unge mennene som  kjøper to flasker champagne i baren, heller ut den ene, smaker på den andre og prøver å vise at pappa har penger. Det er ikke klasse. Det er bare patetisk. Og patetisk er det siste man kan si om champagne.

Siste skudd av champagne på vinmonopolet, er Champagne Palmer Brut Réserve.  Vinen er produsert av Kooperativet Champagne Palmer & Co, som ble startet av syv lokale vinbønder i Avize i 1947. Kooperativet vokste raskt og et drøyt tiår senere flyttet de inn i større lokaler i Reims, hvor de fortsatt holder til. I dag har de hele 365 hektar vinmark, 180 av disse vinmarkene er cru-vinmarker. De har gjennom tidene blitt anerkjent for å være en av produsentene som gir mest valuta for pengene.

Og hvordan smaker denne moroa? Sletts ikke dårlig. Den har en fin strågul farge, de riktige små boblene som kiler i nesen. Duften er nydelig av grønne epler og fersken. En tett på perfekt syre og en veldig bra frukt. En vin som anbefales virkelig å legge i handlekurven.

Importøren hevder den kan brukes til fårikål. Det er bare delvis riktig. Den kan nemlig brukes til alt.

Champagne Palmer Brut Réserve, Champagne/Frankrike, vinmonopolnr. 3327701 (75 cl) kr 270

 

DEL
Forrige artikkelVerdens beste øl er tsjekkisk hveteøl.
Neste artikkelEt lite ølkurs, del en.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here