”Jeg drikker aldri Cava, kun Champagne,” sa en ung dame på et foredrag jeg holdt en gang. Stakkars ung dame, tenkte jeg. Det er utrolig mye godt, og ikke minst penger, hun går glipp av på grunn av snobberi.

Her er noe forslag til bobler i glasset sene høstkvelder.

Segura Viudas Brut Reserva 89 poeng

Lys farge med små med fine bobler. Lekker duft av sitrus, epler og hint av kjeks. Tørr elegant smak med en bitte liten hint av kjeks. Lang og fin ettersmak. Passer til skalldyr, tapas og ikke minst til kos. Her er det masser av bobler for pengene. Løp og kjøp.

170001-1Segura Viudas Reserva Heredad Brut 87 poeng

Fin gul farge. Bra duft av sitrus, epler og bitte litt bakeverk. Smaken lever virkelige opp til duften. Fin sødme, bra ettersmak. Smaker som en god gammeldags cava. Passer til kos. Meget bra kjøp.

Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2010 90 Poeng

Drøyt hundrelappen dyrere enn de andre cavaene. Men den er verd vært øre. Lys gul på farge. Lekker duft av epler, sitrus og kjeks. Frisk og fruktig. Lang og nydelig ettersmak. Kan man kalle en cava sexy?

Juvé y Camps Gran Reserva Brut 90 poeng

Lys strågul. Lekre små bobler som kiler ganen. Nydelig duft av litt fat, sitrus, epler og en anelse blomst. Lekker sødme på smaken, fersken og pære. Perfekt balanse. Lang og god ettersmak. En utrolig bra kosevin.

DEL
Forrige artikkelRimelig vin for en mann med hatt.
Neste artikkelEn sjeldent bra spumante.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here